11 d’oct. 2014

El personal de La Paz, disconforme amb les mesures preses davant els casos d'ébola a Espanya

Compartim amb vosaltres el contingut d'aquesta protesta, en la qual el personal d'infermeria de l'Hospital La Paz enumera les incongruències i improvisacions que s'han dut a terme a l'hora d'ingressar els primers infectats d'ébola a Espanya, fet que, com ja sabem, ha dut conseqüències.
(Informació extreta del bloc de l'Asociación Madrileña de Enfermeria)

La carta explica, entre d'altres:
  • A l'abril de 2014 l'Hospital La Paz va ser designat per a acollir les infeccions per ébola, malgrat no tenir les infraestructures pertinents.
  • Els protocols del Ministeri de Sanitat van ser modificats per adaptar-se a les carències de l'Hospital, decidint que coses que abans eren indispensables, ara ja no ho eren (càmeres de pressió negativa).
  • Els protocols generals d'actuació no van ser entregats al personal de l'hospital ni expressats a les reunions.
  • Les Reunions Informatives de Medicina Preventiva foren insuficients degut a la inexperiència del personal que les donava i a la falta de recursos (com escafandres completes).
  • Finalment es va decidir enviar els infectats a l'Hospital Carlos III i enviar-hi part del personal d'infermeria de La Paz, però la formació, informació i recursos seguien sent incomplets, fins al punt de la negligència que suposa enviar personal sense formació en Riscos Biològics a tractar un pacient infectat d'ébola. Malgrat això, se'ls coacciona i pressiona per anar-hi.
Com a conclusió, el personal d'infermeria manifesta que, per si fos poc, no s'està fent cap seguiment cautelar a les persones que han format part de tot aquest procés; i es compara el protocol espanyol amb d'altres com poden ser l'americà. 

Des de l'API volem donar suport a tot el personal d'infermeria que està lidiant amb aquest tipus de situacions i reclamem un protocol i uns recursos més acurats per fer front com cal a pandèmies tant greus com poden ser la de l'ébola. 

Aquí teniu la queixa formal legal per a més informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada