5 de gen. 2015

Malgrat les retallades, set directius de la Sanitat Pública es van apujar els salaris l'any 2014

Sembla que la crisi no afecta per igual a tothom: segons les informacions publicades al portal de transparència de la Generalitat de Catalunya, a les dades del 2013 i 2014 hi ha un contrast entre les congelacions o reduccions dels empleats públics i el sector en general i els increments dels sous de set gerents d'hospitals o empreses del sector públic sanitari.

Per contra, només dos directius s’han rebaixat el salari. I tot això un any en què, segons els pressupostos del 2014, el sou màxim per als alts càrrecs havia d’equivaler com a màxim al d’un conseller. Fins a 9 dels 17 directius que incompleixen aquest topall treballen en l’àmbit de la sanitat.
El pressupost en salut als comptes del 2014 registrava una retallada de 554 milions respecte a la partida en aquest àmbit del 2012 -el 2013 no es van aprovar pressupostos i es van prorrogar els anteriors-. Aquesta disminució del crèdit disponible, però, no ha impedit que alguns alts càrrecs de centres sanitaris inflessin les seves nòmines. Qui se l’ha augmentat més ha sigut el director general del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM): un 19,3%, fins als 95.718 euros bruts anuals.
En aquesta taula teniu la informació resumida:

Informació extreta del portal digital del diari ARA

Des de FAPIC Taulí de Sabadell creiem que és important que aquest tipus d'informacions no passin desaparcebudes per la falta de respecte que suposen per part dels organismes públics de sanitat.

Per llegir la notícia sencera us podeu dirigir aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada