5 de juny 2015

Resolució del punt 6 de la sessió de la Comissió de Salut del Parlament de la Generalitat de Catalunya

El passat dia 28 de maig de 2015, el Comitè d'Empresa de la Corporació Sanitaria Parc Taulí, i entre ells la FAPIC, va ser convidat després de mesos de converses amb diferents grups polítics a la sessió de la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya. En aquesta sessió es va parlar sobre els problemes ja sabuts de l'estat de dotació de recursos i de la dificultat de diàleg entre les parts en quant a la situació de salut de la zona del Vallès Occidental Est.    
La ressolució del punt 6 sobre la Taula de Diàleg Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell - Transacció ICV-EUIA amb esmena 1 d'ERC:

«El Parlament de Catalunya insta el Govern a impulsar una taula de diàleg on hi siguin presents:

– Representants dels Ajuntaments de l'àrea d'influència de la Corporació Sanitària Parc Taulí, amb representació de tots els partits polítics que hi tenen membres electes
– El Departament de Salut, amb les persones que considerin oportunes del propi territori i també del CatSalut.
– Una representació de la direcció de la Corporació Sanitària Parc Taulí.
– Una representació legal dels treballadors i treballadores de la Corporació Sanitària Parc Taulí.
Amb l’objectiu de fer un seguiment de les prestacions sanitàries a la ciutat de Sabadell i la seva àrea d'influència, així com també de les condicions laborals dels treballadors i treballadores i dels pactes amb la direcció de la Corporació Sanitària Parc Taulí.»

Durant la sessió, tots els grups polítics van reconèixer la gran infradotació de recursos sanitaris de la zona del Vallès Occidental Est i l'enorme desgast que pateixen els professionals de la salut.    
Des del FAPIC creiem que aquesta resolució ens obre un camí de diàleg necessari per fer visible l'agreujat patiment que hem tingut en els últims anys els professionals de la Infermeria, per tant treballarem per impulsar aquesta taula amb els diferents actors que hi hem de ser presents.

Aprofitant la visita que es va fer en representació amb altres membres del Comitè d’Empresa de la CSPT vam contactar amb varis grups polítics que ens varen fer partícips de les noves mobilitzacions que s’estan preparant per la defensa de la Sanitat Pública a Catalunya. Ens van explicar que coincidint amb la sessió Monogràfica de Salut del Ple del Parlament de Catalunya a mitjans de Juny es faran manifestacions davant del Parlament. Estem pendents de rebre les informacions de la convocatòria que us passarem per qui estigui interessat a anar a defensar un canvi de model públic on la Infermeria tingui el pes que es mereix.

Restem a la vostra disposició per aclariments, suggeriments i propostes de participació.
Salutacions cordials,
Junta de l'API Taulí                                                
Segona Planta, Edifici Santa Fe, CSPT Sabadell                      
Telèfons: 93 723 10 10 (ext. 22341) mòbil: 669 449 466

Mail: apitauli@gmail.com o en aquest mateix blog

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada