30 de gen. 2016

Manifest entregat al Departament de Salut

El passat 28 de gener, la Comissió de Crisi -creada arrel del preocupant escenari d'inseguretat jurídica resultant de l'aprovació del Real Decret de Presecripció Infermera-, comissió que engloba més de 40 entitats entre les quals es troba la FAPIC-API, va entregar un manifest al Departament de Salut. L'objectiu principal de l'acció és instar a la Conselleria de Salut a aprovar definitivament el decret del Govern de la Generalitat que ha de regular la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris per part de les infermeres i infermers de Catalunya.

"La prescripció infermera, tal i com cal concebre-la, és un aspecte més de la cura infermera de la persona atesa. Fa referència a medicaments o productes derivats de les cures infermeres que presta, ja que quan una infermera o un infermer indica o aplica algun producte sanitari o fàrmac, ho fa centrant la seva atenció en la valoració, la identificació d’un problema i com una intervenció en el pla de cures infermeres. El que demanem és emparament legal per poder realitzar una pràctica habitual en el treball clínic quotidià de les infermeres."

A més a més de les accions orientades a accelerar la regulació autonòmica de la prescripció infermera, des de la Comissió de Crisis es preveu la proposta d’accions dirigides també a treballar per a la modificació de l’actual legislació estatal,i de campanya d’informació als usuaris. Posteriorment a l'entrega del manifest es va convocar una roda de premsa a la Conselleria de Salut.

Per a descarregar el manifest, cliqueu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada