22 d’abr. 2015

Carta de l'ACDI sobre la prescripció de medicaments per part del col·lectiu infermer

Compartim amb vosaltres la carta que ha escrit l'Associació Catalana de Direccions Infermeres davant el rebuig rebut per part de col·lectius mèdics contraris al projecte de Real Decret sobre la prescripció infermera que recentment va ser aprovat pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS):


Benvolgudes/ts:

En les darreres setmanes hem escoltat i llegit diverses declaracions d’organitzacions mèdiques contràries al projecte de Real Decret sobre la prescripció infermera que recentment va ser aprovat pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (SNS).
Concretament, el passat 28 de març, l’Organització Mèdica Col·legial (OMC) manifestava la “seria preocupació” i “rebuig” davant qualsevol “intent de prescripció de medicament” que no fos realitzat per un facultatiu que prèviament hagi establert el diagnòstic, ja que pot “suposar un greu risc per la salut i la seguretat del pacient”.

D’altra banda, Metges de Catalunya (MC) també s’ha mostrat molt crític sobre la prescripció infermera. El sindicat reitera que la indicació, ús i autorització de medicaments forma part intrínseca de l’acte mèdic.
Davant aquestes manifestacions, el Consejo General de Enfermería (CGE) ja s’ha reivindicat i la setmana passada va anunciar que prendrà accions legals contra aquells que alerten del risc per la vida i la salut dels pacients en cas de prescripció autònoma del col·lectiu infermer. A Catalunya, altres associacions infermeres també han expressat públicament el seu desacord.

Des de l’ACDI considerem que la disciplina infermera disposa de plenes facultats per realitzar una valoració i planificar un tractament, farmacològic o no. Creiem que s’ha de defensar la dignitat, l’honor i les competències de la nostra professió.
Per això demanem als col·legis oficials d’infermeres i infermers de Catalunya que actuïn contra les declaracions i posicionaments de les organitzacions mèdiques que s’oposen a la prescripció infermera amb falsos arguments.


Atentament,
Junta Directiva de l’ACDI
Barcelona, 15 d’abril de 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada