14 d’oct. 2015

Acord al Congrés per prendre mesures contra les webs que promouen l'anorèxia o la bulímia

Hi ha certes pàgines web que, sovint amb noms en clau, animen als i les adolescents a iniciar hàbits insans de pèrdua de pes tals com el vòmit, la ingesta d'alcohol o el consum de drogues com la cocaïna com a mètode ràpid per perdre pes i apropar-se, segons ells, als cànons de bellesa establerts socialment.

La última Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats ha acordat per unanimitat que tots els grups parlamentaris instin al Govern a aprofundir en l'estudi de la protecció dels menors a Internet davant la difusió d'aquests llocs web que fomenten trastorns alimentaris en els joves.

A la Comissió, Maria Jesús Bonilla, diputada del PP, ha posat l'exemple de França que ja des del 2008 té regulació al respecte i els responsables d'aquestes webs es poden enfrontar a anys de presó. Les dades aportades son esfereïdores: als països desenvolupats, una de cada 200 noies d'entre 12 i 14 anys pateix anorèxia o bulímia, i un 10% dels que la pateixen moren per la malaltia o tenen recaigudes al llarg de la seva vida.

Per llegir l'estudi complet fer click aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada