21 d’oct. 2015

La infermeria tindrà un nou codi deontològic

El codi de conducta vigent de la infermeria a Espanya actualment data de 1989, i s'inicien ara els processos d'adaptació a la nova realitat de la professió.
Durant les jornades de la Organització Col·legial d'Infermeria que es celebren aquests dies a Madrid (Aranjuez) s'han assentat les bases dels procediments i la posterior aprovació del nou codi ètic i deontològic de la professió infermera que podria publicar-se en un termini d'un any aproximadament.

No han passat ni dues dècades des que es va redactar el text actual, però l'escenari és molt diferent i tant la professió com el marc jurídic han evolucionat tant que es considerava necessari. Per una banda, la normativa europea ha modificat molts aspectes de l'exercici professional; i per altra, hi ha lleis a Espanya, com la Llei de Cohesió o la Llei d'Ordenació de les Professions Sanitàries, que també afecten sobre els drets dels pacients. El nou text també haurà de tenir en compte el paper de les noves tecnologies i els nous canals d'informació i comunicació que s'han estès tant en els últims anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada