1 de nov. 2015

"Em van dir que si no volia ser operada a la privada em treurien de la llista d'espera"


La Isabel, pacient de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, fa més de quatre anys que espera per a una operació de tendinitis tibial posterior. Aquest estiu va rebre una trucada de la Clínica del Vallès, centre privat on es deriven pacients del Taulí, per oferir-li la possibilitat de ser operada allí. Un cop allà, el metge li va dir que s'hauria de fer una altra ressonància i que no tenia el seu historial clínic. Quan ella va preguntar perquè es feia així, el metge li va dir " per qüestions polítiques hem d'operar a un cert nombre de pacients abans del 27 de setembre". 

Isabel explica que quan ella es va negar a ser operada a la Clínica, perquè preferia que la tractés el seu metge, li van dir que la traurien de la llista d'espera i tornaria a començar. Des de la direcció del Taulí afirmen que no, que si un pacient es nega a ser operat a la privada, es manté al punt de la llista on es trobava. Diuen també que l'historial clínic sempre és enviat i que dues terceres parts dels derivats són intervinguts per metges del Taulí; però no sempre aquest metge és el mateix.

Almenys 1.600 operacions han estat derivades la Clínica del Vallès en els primers sis mesos de 2015. Això és degut al contracte que té CatSalut amb l'empresa fins ara anomenada IDCsalud. És per això que, mentre el pressupost del Taulí ha disminuït un 12% des de 2010, els ingressos del CatSalud a Quirónsalud (empresa propietaria de la Clínica del Vallès) han augmentat un 15% del 2010 al 2013.

Per llegir la notícia completa feu click aquí.


1 comentari:

  1. a parte de ser muy poco ético, de esta manera tenemos contentos a los médicos, ellos lo que pierden por la pública, lo ganan por la privada y los únicos que perdemos como siempre, somos los mas vulnerables. Por eso a la hora de dejar sin paga extra a todos por igual, teniendo en cuenta que todos tenemos el mismo derecho y que están jugando con nuestro sueldo hace ya muchos años, se tendría que mirar quién puede prescindir mas o menos

    ResponElimina