3 d’ag. 2015

Catalunya hauria d'incorporar 17.000 infermeres per arribar a la mitjana de la U.E.

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) veu "totalment insuficient" les 340 places sanitàries convocades en l'oferta pública d'ocupació aprovada per la Generalitat i calcula que Catalunya necessitaria incorporar 17.000 infermeres per igualar la ràtio dels països de la UE.
El 21 de juliol, el Govern català va anunciar l'oferta d'ocupació pública de 1.230 places destinades a cobrir els àmbits i sectors prioritaris de l'Administració, de les quals 340 corresponen a categories professionals de l'àmbit de la salut, entre les quals 136 són per a infermeres i 11 per a llevadores d'atenció primària.
"Considerem que aquesta convocatòria és del tot insuficient tenint en compte les actuals necessitats del mateix sistema de salut català i la disminució constant de llocs de treball que les infermeres han patit en els últims anys", ha afirmat el COIB en un comunicat. Segons el col·legi professional, "tenint en compte el nombre d'infermeres interines i la disminució general d'infermeres en el sistema català de salut, ens trobem en un moment en què estem més lluny que mai de les ràtios europees d'infermeres per habitant".
[Per seguir llegint, dirigir-se a la notícia de El Periódico]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada