28 d’ag. 2015

El Consell General d’Infermeria respon al desafortunat reportatge que va emetre l’espai de Notícies de Cuatro

El reportatge emès el passat dimecres 19 d’agost de 15 a l’espai d’Informatius Cuatro (Mediaset) tractava sobre les noves tècniques de neurocirurgia i en ell s’informava com, a dia d’avui, els pacients són intervinguts mentre estan desperts i actius. Les imatges de pacients cantant mentre els operaven estaven sent intervinguts en països estrangers,  però la polèmica va sorgir arran del comentari final de la periodista que signava la peça:


[Cita textual]: “Lo malo, las enfermeras, que se dedican a capturar el momento en lugar de monitorizar durante la intervención. Menos mal que al final hubo ovación, éxito para médicos y artista.

Des de la Organització Colegial d’Infermeria volen esclarir, entre altres, els següents punts, considerant que aquesta frase pot traslladar als espectadors un missatge molt negatiu i insultant cap a la professió:
  •     La infermeria és una professió altament qualificada i valorada a Espanya, segons el Consell Internacional d’Infermeria, com una de les millors del món.
  •      En els últims 10 anys, la professió ha experimentat un important desenvolupament de caràcter científic i professional, els beneficiaris del qual són els ciutadans.
  •      Una infermera de quiròfan en cap moment dedicaria un minut a qualsevol activitat que suposés una distracció a la seva responsabilitat (la seguretat del pacient). Les intervencions poden ser enregistrades per a futurs usos mèdics, però en tot cas hi haurà una persona amb aquesta única funció.
  •    Es demana a l’equip de redacció de Notícies Cuatro més sensibilitat a l’hora de transmetre el treball de les infermeres. Creiem que aquest desafortunat incident pot ser una oportunitat per Notícies Cuatro de difondre la realitat infermera mitjançant un reportatge en profunditat.
Per llegir-ne més: Diarioenfemero




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada