17 d’ag. 2015

Una investigació revela com els efectes de l'anestèsia varien entre nens i adults

Una investigació de l'Hospital General de Massachusetts de Boston, als Estats Units, revela que els efectes que l'anestèsia té sobre el cervell humà són diferents en funció de l'edat del subjecte.
La principal novetat que presenta aquesta investigació respecte de les anteriors és que mostra, no només les alteracions a les senyals cerebrals provocades per anestèsia, sinó quines diferències hi ha en aquestes alteracions en funció de l'edat del pacient, el que podria explicar per exemple per què els anestesistes necessiten utilitzar amb pacients de més de 60 anys la meitat de la dosi que usen per a pacients joves (un fet que s'havia relacionat la disminució de la funció cardiovascular, respiratòria, hepàtica i renal pròpia de l'edat).

Per analitzar les diferències en funció de l'edat els investigadors van dur a terme dos estudis. En el primer, van analitzar els registres d'encefalograma de 155 pacients de 18 a 90 anys quan van rebre anestèsia, i en l'altre, les senyals elèctriques de 54 pacients de 0 a 28 anys. Les senyals elèctriques es triplicaven en pacients de 6 anys comparant-les amb un pacient de 20 anys; i les ones alfa frontals eren per exemple inexistents en pacients menors d'un any, el que podria indicar que aquestes connexions cerebrals encara no s'havien desenvolupat. Els investigadors afirmen que els resultats d'aquest estudi podrien millorar la seguretat amb la que s'administra l'anestèsia, oferir estratègies personalitzades per a cada pacient i dosificar millors els medicaments.
Informació extreta de Diarioenfermero.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada